Nosaltres som el grup dels "GRILLATS".
Hem triat els grills perquè pensem que és un ésser viu curiós i que té un so que el caracteritza, pensem que es tracta d'un ésser viu proper als infants envoltat de natura.
Hem triat fer l'observació dels grills. Varem escollir els grills per poder observar un cicle vital més ampli, inicialment ens hem proposat fer la cria dels grills i després introduir-hi un altre element que modifiqui l'ecosistema d'aquest (el llangardaix).
Hem cercat com ha de ser un bon terrari i les condicions que ha de tenir:
- És convenient cobrir el fons amb una capa de sorra o terra
- És desitjable poder separar diferents àrees, per a mantenir separats els adults de les diferents fases larvàries.
- Cal tenir un ponedor ample, un pot amb una capa de cotó al fons recobert amb terra d’humus i que s'ha de mantenir sempre humit
- L’abeurador pot ser un tub de vidre tapat amb cotó.
- És recomanable de posar-hi un tros de totxana que els permeti amagar-se i tenir habitacles independents.
Vam anar a buscar al CDEC els grills i ens en van facilitar quatre pots amb 5 grills a cada pot, ens van ensenyar el seu hàbitat juntament amb una explicació de les seves necessitats bàsiques com per exemple (llum, menjar, condicions de temperatura...)
Poc després els vam introduir al terrari on vàrem poder comprovar que s'amagaven individualment en cadascun dels forats de la totxana, fins passat uns dies no hem observat que s'han aparellat de dos en dos en aquests mateixos forats; ens agradaria saber per què ha passat això.
Primerament, vàrem preparar un terrari amb sorra, una totxana, algunes plantes i uns testos on vam plantar mongetes, cigrons, llenties... per comprovar de quin menjaven més, també pots una mica confortables perquè puguin estar-hi a dins.
QUÈ MENGEN?
- Mengen fruits secs i pells
- Mengen vegetals i pinso de gos i de gat triturat.
Sabent nosaltres que mengen pinso de gos i de gat, nosaltres els hem preparat pinso de fura triturat, hem pogut observar doncs, que se l'han menjat, així com també l'enciam i el pa.
Schaaff, O., Feu, T., Ferrando, J. i Garcia, F. ( 1996 ) Projecte Descoberta 3-6. Centre de Documentació i Experimentació de Ciències. Generalitat de Catalunya. Editorial Ciència Activa. Barcelona.
David Catchot,
Estel Gamisans,
Regina Beltran,
Joan Amat i Laia Castellà.